Нови санитет за Хитну помоћ

Градоначелник Игор Радојичић уручио је данас директорици Дома здравља Бања Лука, Гордани Тешановић, кључеве новог санитетског возила намијењеног за Службу хитне медицинске помоћи. У питању је савремено возило, са комплетном медицинском опремом за збрињавање животно угрожених пацијената, вриједно 260.000 КМ.

– Набавку возила финансирали смо из градског буџета, а у плану је да у потпуности обновимо возни парк Хитне помоћи како би њихова услуга била на највишем нивоу – казао је Радојичић.

Он је нагласио да ће ове године бити обезбијеђена још два возила кроз заједничко суфинансирање Града и донацију Владе Јапана.

Директорица бањалучког Дома здравља Гордана Тешановић, нагласила је да ново возило има сву опрему за збрињавање витално угрожених пацијената те да је овој служби неопходно да обнови возни парк.

– Само у прошлој години, пружили смо преко 7.100 услуга ван просторија Хитне помоћи, што јасно указује на то колико су нам потребна нова возила и опрема – нагласила је она.

Хитна помоћ је задњи пут добила нове санитете још прије девет година. Та возила су, у међувремену, значајно ислужена и са великом пређеном километражом.