Нови пут и расвјета у Љубачеву

У насељу Љубачево, пуштена је у функцију нова савремена саобраћајница те око километар и по јавне расвјете. Ово приградско насеље вечерас је посјетио градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да је Љубачево лијепо уређено приградско насеље у којем је доста тога урађено у протеклом периоду.

  • Измјештањем старе трасе каменолома, становници Љубачева су добили нову и савремену саобраћајницу. Вриједност је око милион марака, а дужина пута је више од једног километра. Истоврмено је урађен и огранак пута за Маглове. Ту је и око километар и по јевне расвјете. Љубачево је једно од села гдје се осјети добра организованост и повезаност становништва и може бити добар примјер осталима – рекао је Радојичић.

Изградњу пута комплетно је извело и финансирало предузеће „Козарапутеви“.

  • Дужина новог пута је око 1.100 метара. Ријеч је о модерној саобраћајници ширине пет метара са ријешеном одводњом и саобраћајном сигнализацијом, а, уз то, пуно је безбједнија. Сви радови су изведени у договору са Градском управом и представницима мјесне заједнице – рекао је Дејан Гаковић, директор „Козарапутева“.

Предсједник Савјета МЗ Љубачево, Раденко Вујасин, казао је да ће изградња ове саобраћајнице за мјештане овог краја значити много, јер ће на тај начин бити много боље и брже повезани са градским подручјем.