Нови пројекат подршке младима за покретање бизниса у ИТ сектору

Млади до 30 година, који су заинтересовани за покретање нових фирми у сектору информационих технологија, могу да се јаве Градској развојној агенцији која ће им омогућити потребну обуку, уз могућност и финансијске подршке за 20 кандидата који покрену посао.

Овај нови пројекат подршке Градске развојне агенције и партнера, подржан је на позиву Међународне организација рада (ИЛО) за пројекте за развој предузетништва на локалном нивоу.

-Од укупно 45 достављених пројеката из БиХ, за финансирање је одабран пројекат Градске развојне агенције Бања Лука под називом „Подршка успостављању и развоју предузећа кроз успостављање новог механизма подршке за оснивање и развој фирми за лица млађа од 30 година“. Вриједност пројекта је 418.105 КМ – саопштили су из Агенције.

Како су појаснили, ријеч је о пројекту подршке покретању нових фирми за лица млађа од 30 година, а у области информационих технологија укључујући области дигитализације, креативне индустрије и дигиталног маркетинга.

-Током имплементације пројекта, која ће трајати наредних 18 мјесеци циљ нам је да обучимо 100 младих људи млађих од 30 година а у складу са МОР методологијом „Започни и унаприједи свој посао“ и тако ојачамо њихове капцитета за пословно планирање, припрему пословних и маркетинг планова, менаџмент  и развој производа. Поменуте активности ће бити проведене у циљу реализације иновативних пословних идеја, те ћемо имати могућност да за 20 кандидата који региструју нову фирму додијелимо грантове у укупној вриједности од 110.000 евра – истакли су из агенције.

Сви заинтересовани млади могу да се јаве Градској развојној агенцији на и-мејл: info@cidea.org, или телефон број: 051/433-460 са назнаком „За ИЛО пројекат“.

Партнери Градској развојној агенцији на пројекту: Град Бања Лука, Завод за запошљавање РС – Филијала Бања Лука, Електротехнички факултет, фирме: „Блок пројект” д.о.о., „Ад Лаб“ с.п, „Медиа Лаб”д.о.о, Телегроуп д.о.о, те удружења: „Бит Алијанса“, Удружење жена предузетница „Клуб Жена предузетница Републике Српске“ и ИЦБЛ као фондација.

 Фото илустрација

Фото илустрација