Нови друштвени дом за Горњу Пискавицу

Горња Пискавица ће, у неколико наредних мјесеци, добити нови друштвени дом, као мјесто окупљања свих мјештана, у оквиру великог плана изградње и обнове низа оваквих објеката у руралним дијеловима Бање Луке.

У изградњу овог објекта, из градског буџета биће уложено 215.000 КМ. Према пројекту, у објекту ће, између осталог, бити вишенамјенска сала, која ће служити за разна окупљања мјештана овог краја. Извођач радова је бањалучко предузеће „Тектон“, а рок за завршетак радова је 120 дана.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао Горњу Пискавицу, истакао је да је овом крају неоопходан нови друштвени дом.

  • На овај начин, настављамо циклус изградње и реконструкције друштвених домова широм градског и приградског подручја. У међувремену, почиње и прва фаза реконструкције дома у Сарачици, а завршена је обнова или изградња домова у Пискавици, Мишином хану, Крминама и Залужанима – рекао је Радојичић и додао да је у Горњој Пискавици изграђено и дјечије игралиште у оквиру „малих“ пројеката које су кандидовале мјесне заједнице.

Радојичић је истакао да је највећи проблем овог краја нередовно снабдијевање водом и да је у току релаизација пројекта којим ће око 700 домаћинстава добити редовно снабдијевање.

  • У оквиру пројекта „Вода 1“, ради се на изградњи 20 километара цјевовода са новим резервоаром, чиме би до јесени, из новоизграђене фабрике воде „Црно врело“, домаћинства у Горњој Пискавици требало да добију редовно водоснабдијевање. Истовремено, ради се и водовод за Радосавску за 300 домаћинстава – навео је Радојичић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Горња Пискавица, Горан Кнежевић, истакао је да је њихов основни захтјев да се омогући стабилно водоснабдијевање.

  • Градска управа је разумјела и уважила наше захтјеве и надамо се да ћемо од јесени имати редовно и стабилно водоснабдијевање. Такође, много посла је урађено у области путне инфрастзруктуире у нашем мјесту, а постављена је и нова јавна расвјета – закључио је Кнежевић.