Нови дрворед: Бања Лука добила „Алеју Солунаца“

Градоначелник Игор Радојичић засадио је саднице платана у дрвореду уз новоизграђену дионицу Источног транзита који ће носити назив „Алеја Солунаца“, у знак сјећања на српске добровољце, страдале у Првом свјетском рату.

Од укпуно 52 саднице које ће бити засађене у овој Алеји, 15 платана је донација суграђанке Неда Спасенић Трнинић.

Како је казала, захвална је градоначелнику Радојичићу што је прихватио њену идеју да Бања Лука формира „Алеју Солунаца“ посвећену јунацима са Солунског фронта.

-Они су се борили и донијели слободу свим народима такорећи Балкана. Ово је посвећено једном непоролазном, непоновљивом времену и јунацима који су у темеље свих држава насталих послије 1918. године, па и наше Рееублике, узидали своје кости ради слободе – казала је Спасенић Трнинић.

Према ријечима градоначелника Радојичића, Бања Лука добија један симболичан простор односно „Алеју Солунаца“, на дан када је прије стотину година народно вијеће Бање Луке прогласило присаједињење Краљевини Србији.

-Ова алеја на источном транзиту биће као симбол на те славне дане – казао је он и захвалио госпођи Спасенић Трнинић на иницијативи и донацији.

Како је истакао, ова активност је добила још више на значају јер је Град заједнички реализује са грађанима.