Нови водовод за поткозарска села

У оквиру великог инвестиционог циклуса „Вода 2“, данас је у мјесној заједници Верићи почела изградња водоводне мреже за насеља Гајићи, Радуљи, Поповићи и Стојнићи.

Градоначелник Игор Радојичић, рекао је да поткозарска села, у љетњем периоду, имају проблема са водоснабдијевањем и да ће, кроз пројекат „Вода 2“, бити одвојено око милион марака за градњу водовода на подручју Верића, Пискавице и Мишиног хана.

  • На подручју Верића, биће изграђено око шест километара водоводне мреже, а то је заправо дио који ће бити спојен на градски водовод. Пошто су овдје висинске зоне посебан проблем, онда морамо градити још један резервоар и пумпне станице. Локални водоводи и изворишта су нестабилни, а наш циљ је да ови крајеви, који су јако лијепи за живот, коначно имају стабилно снабдијевање водом – нагласио је градоначелник.

У посјети Верићима, данас је била и предсједница Републике Жељка Цвијановић, која је истакла да је циљ да се на цијелој територији града и републике, стварају бољи услове за живот свих грађана.

  • Дуго се чекало, али било је потребно много тога да се заврши како бисмо могли ући у релаизацију овог пројекта. Важно је да озбиљно приступимо сваком проблему грађана на сваком дијелу територије града – рекла је Цвијановић и најавила да ће ускоро у поткозарском крају бити обновљена локална путна инфраструктура.

У име мјештана Верића, на посјети је захвалила Винка Савић, која је рекла да Верићи полако али сигурно постају лијепо мјесто за живот, јер су обновљени друштвени дом и расвјета, те да су многи пољопривредници добили подстицаје са нивоа Града и Републике, а ускоро очекују и стабилно водоснабдијевање и нови асфалт.

„Вода 2“ је пројекат изградње водоводне инфраструктуре, гдје ће бити укупно изграђено око 50 километара мреже на цијелој територији града, а вриједан је око шест милиона евра и Град га спроводи у сарадњи са Европском банком за обнову и развој.