Нови азил за псе ускоро на Мањачи

У настојању да се изнађе трајно рјешење за смјештај напуштених паса, ускоро ће почети градња новог азила за псе на Мањачи.

Изградња новог азила процијењена је на 130.000 КМ, а у току је јавна набавка за избор извођача радова. Очекује се да би градња требала почети на прољеће.

Према пројекту, будући азил простираће се на укупној површини од 20.000 квадратних метара, на локалитету Развојно-едукативног центра „Мањача“.

Како су истакли из Одјељења за комуналне послове које, заједно са Центром за развој пољопривреде и села, води овај пројекат – кроз прву фазу изградње предвиђено је да се објекат опреми свом потребном инфраструктуром која подразумијева ограду, струју, воду, одводе, приступни пут, паркинг, звучну изолацију од насељеног дијела, те бетонирани, пјешчани и травнати дио.

-У првој фази предвиђено је постављање ограде са улазним капијама, те довођење у функцију једног објекта који би служио за смјештај паса. У сљедећој фази изградње, биће саниран још један објекат. Овај објекат служиће за складиштење хране, али и за карантин, гдје ће пси бити прегледани прије смјештања. Унутар објекта предвиђено је смјештање паса у боксове како би се разврстали по пасминама и величинама – појаснили су из ресорног одјељења.

Садашњи азил налази се у Рамићима и својевремено је изграђен као привремено рјешење, због чега је одлучено да се гради нови објекат на прихватљивијој локацији.