Нових 650 мјеста у вртићима: Отворено ново крило „Јежеве кућице“

Ново крило вртића „Јежева кућица“ данас је и званично пуштено у функцију, а већ од идуће седмице, у овај дио објекта ући ће нових 50 малишана. Доградња овог објекта дио је великог плана, у оквиру којег ће до краја године бити отворено више од 650 нових мјеста у вртићима у више дијелова Бање Луке.

Градоначелник Игор Радојичић, нагласио је да се ради о потпуно новом објекту у којем ће дјеца имати оптималне услове за боравак и предшколско васпитање.

  • Вртић се налази на лијепој локацији у центру града и можемо бити срећни што смо још један вртић ставили на располагање дјеци и њиховим родитељима. Пројекат је реализован заједно са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП), са којим смо радили и на реконструкцији старог дијела „Јежеве кућице“ – навео је Радојичић и додао да је у овај пројект уложено око 370.000 КМ.

В.д. директора Центра за предшколско васпитање и образовање Андреа Дорић, најавила је да ће вртић већ од наредне седмице отворити врата за пријем малишана.

  • Настојимо да обезбиједимо што боље услове боравка за нашу дјецу, а до краја ове године требало би да на располагању буде укупно 650 мјеста у новим објектима, укључујућу Куљане и Врбању – изјавила је Дорић.