Новина у Улици Мише Ступара: Монтажним ивичњацима против дивљања по путу

Градско Одјељење за саобраћај и путеве измијенило је током викенда режим кретања Улицом Мише Ступара у Борику, у настојању да се повећа безбједност и онемогући пребрза вожња овом, једносмјерном улицом.

По први пут на градским улицама, у улици уз водени парк „Аквану“ уведени су монтажно-демонтажни ивичњаци, какви се често могу видјети у великим европским градовима.

Увођењем ових ивичњака и промјеном режима паркирања у овој улици, како објашњавају из надлежног одјељења, настојe се „присилити“ несавјесни возачи да смање брзину, а да се притом не нарушава комфор возачима који се крећу дозвољеном брзином.

-Од сада ће возачи који су возили брже овом једносмјерном улицом са дозвољеним уздужним паркирањем, морати да успоре јер се путања њиховог кретања с једне стране пребацује на другу страну коловоза. Не ради се само о обиљежавању хоризонталне саобраћајне сигнализације већ су постављени монтажно-демонтажни ивичњаци који ће преусмјеравати возаче с једне стране коловоза на другу, као и одговарајућа саобраћајна сигнализација – појаснили су Одјељења за саобраћај и путеве.

Како су истакли, у наредним данима ће анализирати ефекти увођења новог режима саобраћаја у овој улици од којих ће зависити и њено даље провођење.

-За разлику од постављања „лежећих полицајаца“ који утичу на све возаче, проведене активности у Улици Мише Ступара не утичу на удобност вожње оних возача који се прописно и безбједно понашају, већ искључиво на несавјесне возаче – навели су из одјељења.