Нове идеје за љепши град

Предсједник Скупштине града Зоран Талић примио је данас студенте из Бање Луке, Сарајева и Торндхајма из Норвешке, као и представнике Истраживачког центра за простор, који раде на приједлогу пројекта уређења зелене површине између комплекса објекта Универзитета и ријеке Врбас у насељу Обилићево. Ријеч је о пројекту “Small Scale 2018”.

Презентација ће бити организована са циљем остваривања интеракције са корисницима простора, као и са представницима локалне управе, потенцијалних спонзора, медија и заинтересованих грађана. Презентација пројекта ће бити одржана у четвртак у сали  Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета у 15.30 часова.

Талић је разговарао са студентима и о награди за пројекат дрвеног мола и пристаништа за дајаке на Врбасу, који је прије годину дана постављен испод дворане Обилићево, а који је добио специјалну награду на годишњој изложби „Колегијум артистикум“ у Сарајеву. Иначе, овај мол је израдило око 30 студената архитектуре и грађевинарства из Бање Луке, Сарајева и Трондхајма из Норвешке на међународној радионици “Small Scalle ”.

Предсједник Зоран Талић је похвалио студенте на ангажовању и позвао их да шаљу мишљења, примједбе и приједлоге на нацрт Регулационог плана дијела централног подручја града Бање Луке, који ће бити изложен на јавни увид од 18. априла до 18. маја ове године. Талић је нагласио да су сугестије студената добродошле, те да се могу обратити надлежним одјељењима, па и градском архитекти уколико имају неких приједлога и идеја. Предсједник Скупштине је још једном нагласио да је врло важно да се чује глас младих људи када су велики и значајни пројекти за град у питању, те да је градски парламент увијек отворен за младе, њихове сугестије и примједбе.