Нова трим стаза од „Венеције“ до „Ребровца“

Уз једно од најпопуларнијих шеталишта уз Врбас, на потезу од моста Венеција до Ребровца, ускоро ће бити изграђена нова трим стаза, у оквиру настојања да се широм града отвори што већи број рекреативних садржаја. На задовољство све бројније армије рекреативаца, нова трим стаза протезаће се на дионици од око 550 метара, уз једно од најатрактивнијих шеталишта уз Врбас.

Према техничкој спецификацији, подлогу нове трим стазе чиниће природни материјал – тзв. малч, који је већ употребљаван на трим стази у Парку Младен Стјановић. За изградњу нове трим стазе биће уложено 70.000 КМ, а изабрани извођач би требало да је изградити у року од два мјесеца.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Бичар, истиче да је јавна набавка за изградњу нове стазе већ у току и да би извођач могао бити изабран већ овог мјесеца.

– Грађани ће ускоро добити још једну трим стазу, на дионици између два моста која је и до сада била јако популарна међу нашим рекреативцима. Изградњом ове стазе, прилагођене за рекреацију, пружићемо им неупоредиво боље услове него што је то до сада био случај. На изградњу су нас, између осталог, опредијелила и одлична искуства са новом трим стазом у Парку Младен Стојановић која пружа више него добре услове за рекреацију – рекао је Билчар.