Нова канализација за двије улице на Старчевици

Нову канализацију у овој години добиће становници Тузланске и Улице Косте Јарића у насељу Старчевица, за шта је укупно у буџету планирано 200.000 КМ.

Како су потврдили у надлежном Одјељењу за комуналне послове, тендер за извођача радова који ће градити канализацију у Тузланској улици је у току.

-Када је ријеч о канализацији у Улици Косте Јарића, у току ове године биће изведени радови на изградњи канализације у огранку те улице – навели су из надлежног одјељења и додали да су у тој улици недавно окончани радови на изградњи канализације, тачније једном њеном огранку.

Градњом канализације у ове двије улице на Старчевици, биће ријешено једно од најважнијих комуналних проблема и један од приоритета највеће мјесне заједнице у Бањој Луци.

Према плану надлежног одјељења, у овој години радиће се и канализација у насељима Лауш и Побрђе, те завршетак започетих радова у прошлој години.

Укупно у буџету за изградњу канализације на подручју града у 2018. години, планирано је 300.000 КМ.

 

Из Одјељења за комуналне послове навели су да је недавно завршена и изградњa канализације у Улици Слободана Дубочанина и фекалне канализације у Улици Франа Супила, за шта је укупно издвојено  222.288 КМ.

Подсјећамо, током 2017. године су изведени радови на изградњи  оборинске канализације у дужини од 235 метара у огранку Улице Еугена Кумичића чија је вриједност 41.660  КМ, те у Улици Хајдук Вељка у дужини од 240 метара,  за шта су издвојена средства у износу од 35.267 КМ.