Нова инвестиција: Почиње градња спортске дворане на Старчевици

Изградња спортске дворане уз Основну школу „Бранко Радичевић“ у насељу Старчевица почеће сљедеће седмице, за шта ће из градског буџета бити издвојено 950.000 KМ, потврдио је начелник Одјељења за комуналне послове, Петар Билчар.

Он је истакао да је ових дана потписан уговор са извођачем радова изабраним на јавном тендеру, који ће имати рок од око шест мјесеци за завршетак градње.

– Градиће се потпуно нови објекат који ће бити лоциран уз недавно проширену зграду Основне школе „Бранко Радичевић”. Биће спојен са школом, али поред тога имаће и независан улаз споља. Тај одвојени улаз ће омогућити да се простор користи ван наставног циклуса, али и у току наставе како се не би реметио наставни процес – казао је Билчар.

Планирано је да дворану примарно користи школа, али у расположивим терминима биће доступна за спортисте и клубове.

Према пројекту, дворана ће се простирати на 1.125 метара квадратних. У централном дијелу планирани су сала за физичко васпитање, те просторије за одлагање спортских реквизита и свлачионице са тоалетима и тушевима.

Упоредо са Старчевицом, у плановима Града је изградња још једне нове спортске дворане, и то уз школу „Свети Сава“ на Лаушу.

Прошле године, Бања Лука је након 40 година паузе, добила нову спортску дворану и то пренамјеном некадашњег „Шопинг центра“ у Јеврејској улици у коју је уложено више од милион марака. Отварањем ове дворане, створени су знатно бољи услови за дјеловање бројних спортских клубова, који су раније имали хронични проблем са организацијом тренинга.

 Школа ″Бранко Радичевић″

Школа ″Бранко Радичевић″