Нова брошура: Сазнајте како се прикупља и троши новац у буџету

Одјељење за финансије урадило је нову брошуру „Буџет за грађане 2019“, која на једноставан и сликовит начин пружа увид у битне елементе најважнијег документа Града Бање Луке.

-Како бисмо буџет Града Бање Луке што више приближили грађанима, у 2018. години смо по први пут припремили брошуру „Буџет за грађане“. С обзиром на то да је било исказано велико интересовање грађана за водич кроз буџет и овакав начин приказивања, урађена је и брошура која на једноставан начин представља овогодишњи буџет – казали су у овом Одјељењу, истичући да је циљ ове брошуре да грађане једноставно и на свакоме разумљив начин, упозна са овогодишњим пројектима, или да, другим ријечима, грађани виде како се троши њихов новац.

Шта је буџет, како се доноси и пуни, у што ће се потрошити новац, које су најважније инвестиције и пројекти који ће бити рађени ове године, само су нека од питања на која одговоре можете пронаћи у овој брошури.

Како су истакли у надлежном одјељењу, намјера је да се сваком грађанину, о овом значајном документу, који на први поглед може да изгледа и неразумљив, пруже основна знања о томе од чега се буџет састоји, зашто је важан, на који начин су подаци у њему презентовани и шта они значе.

-Уз ова сазнања, вјерујемо да ће брошура повећати и заинтересованост за укључивање у процес планирања градског буџета у будућем периоду, а све у циљу да боље и квалитетније заједно управљамо нашим градом и развијамо га – истичу из Одјељења за финансије.

План је да се брошура, осим што је објављена на сајту Града, подијели и по мјесним заједницама.

Брошуру преузмите овдје.