Нерадни дани за вријеме божићних празника и за Дан Републике

Градска управа неће радити у понедјељак, 7. јануара када се обиљежава вјерски празник православни Божић, те у сриједу, 9. јануара када се обиљежава Дан Републике Српске.

„Вјерници православне вјероисповијести, према закону, имају право на плаћени изостанак са радног мјеста на Бадњи дан и Божић, односно 6. и 7. јануара“, саопштено је данас из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Нерадни дан је, према закону, и републички празник 9. јануар – Дан Републике Српске.

„У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности“, наведено је у саопштењу.

На републички празник, у складу са Одлуком о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима, који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града Бање Луке могу само да раде: у времену од 00.00 до 24.00 часа правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, и продаја истих; трговински објекти типа „драгстор“ и трговински објекти у аутобуским и жељезничким станицама и на бензинским пумпним станицама, те у времену од 8.00 до 21.00 час – трговине на мало погребном опремом.