Нектар дајак клуб побједник Меморијала „Бранка Штулић“

Посада бањалучког Нектар Дајак клуба побједник је Рафтинг Еурокупа Меморијал „Бранка Штулић“. Они су данас тријумфовали у дисциплини спуст, другог такмичарског дана Еурокупа. Друго мјесто припало је првој посади словеначког Гимпекса, а треће посади РК Ходоњин из Чешке.

Код дама, у спусту је тријумфовала посада чешког тима „Лет-Рај“, друго мјесто освојила је бугарска посада „Адвентуре.нет“ а треће румунска екипа „Оутдоор Евентс“. Поредак је исти и у генералном пласману такмичења као и у дисциплини спуст. Чехиње су убједљиво тријумфовале у све три такмичарске дисциплине, тако да су увјерљиво дошле до злата у Бањој Луци.

Пехаре и плакете најуспјешнијим такмичарима уручио је начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, Драган Бањац, који је истакао да се РК Кањон, по традицији показао као одличан организатор, а ријека Врбас као идеална за одржавање рафтинг такмичења.

Предсједник РК Кањон, Александар Пастир, нагласио је да је све протекло у најбољем реду, као и да се клуб поново доказао на организационом плану, што је било и очекивано. Помоћ Кањону, у организацији такмичења пружила је екипа РК „Еко Лим“ из Прибоја. На такмичењу Еурокупа Меморијал „Бранка Штулић“ наступило је 12 тимова у мушкој и женској конкуренцији, а тимови су се такмичили у спринту, слалому и спусту. Трке су вожене у кањону Тијесно, док је спуст вожен на стази дугој девет километара од Бијелог потока до РЦ Кањон у Карановцу. Меморијал је организован по осми пут, у знак сјећања на Бранку Штулић, капитена РК „Кањон“ која је трагично настрадала 2010. на Европском првенству у Италији.