Невид театар: 14. марта резултати конкурса за оригиналне драмске текстове

Резултати јавног конкурса Невид театра у оквиру пројекта “Образовање кроз игру”, биће објављени 14. марта на интернет страници пројекта: www.obrazovanjekrozigru.com, саопштили су данас из Невид театра.

Како су навели, конкурс који је проведен кроз овај заједнички пројекат УН-а: “Дијалог за будућност: Промовисање друштвене кохезије и разноликости у БиХ“, затворен је у недјељу, 3.марта, у 23 часа и 59 минута.

Културне разноликости у БиХ главна је тема драмских текстова младих аутора из: Бање Луке, Брчког, Зенице, Горње Каменице, Невесиња, Кисељака, Јабланице,Високог, Градишке и Јајца који су писали и о проблемима образовног система и реформи образовања БиХ.

Најбоље ауторске текстова изабраће Тања Шљивар, вишеструко награђивана драмска списатељица и директорка Драме Народног позоришта у Београду, која ће кроз драматуршке радионице са изабраним ауторима и ауторкама анализирати текстове, истраживати и усавршавати њихово знање  од 28. до 30. марта у Бањој Луци.

Одабрани драмски текстови ће потом бити повезани у једну текстуалну цјелину на основу које ће настати интерактивна-образовна представа за дјецу узраста од три до 11 година која ће бити извођена у више градова у БиХ до краја августа 2019. године.