На улицама 314 нових контејнера, зимска служба спремна за рад

Град Бања Лука у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине, набавио је 314 контејнера за одлагање кућног отпада, који ће ових дана бити распоређени на више локација по граду.

-Додатно, набављено је око 500 посуда које су намијењене за пилот пројекат селективног раздвајања отпада и које ће бити постављене у домаћинствима у насељу Росуље – казао је градоначелник Игор Радојичић, који је јутрос обишао предузеће „Чистоћа“.

У оквиру овог предузећа, које је један од највећих извођача зимске службе, како је навео Радојичић – припремљена је и зимска служба која званично почиње са радом 15. новембра.

-Располажу са довољном количином механизације, соли за посипање улица и људства, тако да могу да обаве зимску службу на квалитетан начин – навео је он.

Директор „Чистоће“ Александар Бајић потврдио је да то предузеће спремно за почетак рада зимске службе, те да имају 40 возних јединица за одржавање четири градска рејона.

Нови контејнери

Обезбијеђено је 196 посуда запремине 1,1 м3, 103 запремине од 3,2 м3 и 15 посуда од 5 м3. Вриједност ове набавке је  290.000 КМ, од чега је учешће Града 200.000 КМ и 90.000 Фонда за заштиту животне средине.