На стажирању у Градској управи и предузећима 17 студената

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, организовао је данас пријем за 17 стажиста у Градској управи и градским предузећима, који ће обављати тромјесечну праксу на основу раније потписаног споразума са Универзитетом у Бањој Луци.

-Раније смо утврдили који профил нам је потребан за обављање праксе и о томе обавијестили Универзитет, који је провео све потребне процедуре и изабрао студенте који су распоређени за обављање праксе у различитим секторима Градске управе или  градским установама и предузећима. Вјерујем да ће им то бити одлична прилика за стицање праксе, а истовремено и да се покушају доказти и оставити позитиван утисак за неко будуће вријеме – казао је Радојичић.

Како је нагласио, ово је прва генерација студената, који обављају овакав вид праксе.

Сарадња са Универзитетом, према ријечима градоначелника, изузетно је значајна за Град и одвија се кроз више сегмената.

-Осим што смо партнери у организацији манифестације „Дани студената“, која је у току, са бројним факултетима радимо низ појединачних пројеката. Архитектонско-грађевинско геодетски факултет ради ревизију пројекта реконструкције вањског уређења Банског двора, са Шумарским факултетом радићемо на пројекту новог арборетума у Трапистима, са Академијом умјетности редовно радимо све манифестације и догађаје у граду, а са Електротехничким факултетом радимо на редукцији трошкова електричне енергије у јавној расвјети – истакао је Радојичић.

 

Ректор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин, казао је да је интенција Универзитета да се повећа број практичне наставе у односу на теоријску наставу, и ово је типичан примјер спровођења таквих активности предвиђених и Стратегијом развоја Универзитета.

Како је најавио, сличне активности Универзитет ће предузети и према другим предузећима, како јавним тако и приватним, и на тај начин осигурати максимално практичну наставу, односно оспособљавање студената за будуће позиве које ће обављати по завршетку факултета.

-Мислим да ће студенти искористи ову прилику и стећи нова практична и примијењена знања – казао је Гајанин и захвалио Градској управи на овој и подршци другим активностима Универзитета.

Теа Борјанић и Дарко Грмаш, студенти четврте године Правног факултета, који почињу студентску праксу, захвалили су на прилици да, како су рекли – све до сада научено примијене у пракси.

-Овим је склопљена једна цјелина, која је недостајала нашем факултету, а то је стицање практичних знања – казала је Теа.