На прољеће обнова Бастиона на Кастелу

Реконструкција тврђаве Кастел биће настављена на прољеће, санацијом тзв. Бастиона, лоцираног између двије, недавно обновљене куле, најављено је из Одјељења за комуналне послове.

Према пројектној документацији, за санацију овог дијела Кастела потребно је издвојити близу милион марака. Због недостатка средства из европских фондова, за сада ће се радови базирати на прву фазу санације тзв. Бастиона.

– Ове године издвојили смо 150.000 КМ и санирали двије улазне куле, али је Бастион, који се налази између њих, у лошем стању због чега смо се одлучили да кренемо у његову санацију. С обзиром на то да нисмо у могућности у потпуности исфинансирати ове радове, наредне године издвојићемо дио средстава како би започели барем прву фазу санације Бастиона – казао је Петар Билчар , начелник Одјељења за комуналне послове.

Он је указао да градске власти, упркос евидентном недостатку средстава из ЕУ фондова, која су била расположива протеклих година, настоје да наставе пројект обнове Кастела, постепеном санацијом појединих дијелова тврђаве.