Ускоро нова трим стаза за рекреативце у Парку Младен Стојановић

Љубитељи рекрeативног трчања ускоро ће добити још једну уређену стазу за трчање и то недалеко од центра града. Наиме, завршен је тендер за извођача радова изградње трим-стазе у Парку Младен Стојановић, a зависно од временских прилика, ускоро би требало да почне њена изградња.

Према урађеном пројекту, стаза ће бити дужине око 1.200 метара. Ширина стазе за трчање биће нешто мање од два метра, тачније 185 центиметара, док ће подлога стазе бити направљена од дробљеног ситног камена. Укупна вриједност овог посла износи 53.470 КМ, а извођач радова ће бити бањалучко предузеће „Вучковић експорт импорт“.

– Изградња још једне трим-стазе свакако се уклапа у програм развоја спорта од 2018. до 2022. године, којим је предвиђен и дио под радним називом „Спорт доступан свима“ – каже начелник Одјљења за образовање, омладину, здравство и спорт Драган Бањац.

Бањац наглашава да ће изградњом трим-стазе у највећем бањалучком парку, сви рекреативци добити квалитетан простор за трчање и спортске активности, али да ће ову стазу моћи користити и активни спортисти за тренинг.

Уз трим-стазе, сљедеће године је у плану и градња двије теретане у природи, и то у насељима Старчевица и Лазарево. План је да теретана у природи на Старчевици буде изграђена у Булевару Десанке Максимовић, на зеленој површини код пасареле, док је локација у Лазареву – Булевар Милутина Миланковића, у близини ОШ „Иван Горан Ковачић“. Иначе, за градњу ових теретана испуњен је један од основних предуслова, а то је добијање локацијских услова.

Из Одјељења за комуналне послове подсјећају да је ове године уређена трим-стаза на Бањ брду, те да је наредне године у плану изградња рекреативних садржаја на простору између Траписта и Бањ брда.

-На Бањ брду смо обновили трим-стазу, а сада, на иницијативу Атлетског клуба „Бања Лука“ и групе грађана, улазимо у изградњу стазе за трчање у Парку Младен Стојановић. Опредијељени смо да, у складу са нашим могућностима, изградимо и уредимо што више садржаја који ће омогућити грађанима, а поготово младима да се бесплатно баве спортом и рекреацијом – рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.