На добробит инвеститора: Превентивно уређење потока у Пословној зони

У оквиру наставка активности на превентивном уређењу проблематичних корита, у наредном периоду биће обављени радови на регулацији корита потока Глоговац у Пословној зони „Рамићи-Бања Лука“.

Јавна набавка за избор извођача радова је расписана ових дана, а посао је процијењен на 69.000 КМ.

-Поучени искуством из прошле године када је усљед јачих падавина дошло до слабијег протока овог канала, који пролази кроз цијелу Пословну зону и улијева се у Драгочајку, одлучено је да се предузму превентивне активности. Процијенили смо да је потребно да управо на добробит инвеститора, обавимо чишћење и бетонирање овог канала  – истакли су у надлежном Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање.

Истовремено, ово је наставак уређења овог простора и стварање што бољих услова за рад привредника у Пословној зони.

-Град жели да заштити инвеститоре који су уложили значајна средства за опремање локација и набавку опреме, те смо с том намјером на вријеме покренули ове превентивне активности на регулацији корита потока Глоговац – закључили су из ресорног одјељења.

Према подацима из Пословне зоне, на овој локацији тренутно је активно 15 инвеститора који су у различитим фазама како изградње својих привредних објеката, тако и отпочињање производних процеса.

На понуди инвеститорима, уз три слободне парцеле које ће бити спремне идуће године, у овој зони је и велика производна хала са припадајућим земљиштем и електро-машинском опремом, процијењене вриједности око седам милиона КМ.