Најбољи европски рафтери на Врбасу

У Рафтинг центру „Кањон“ у Карановцу, синоћ је свечано отворено Европско првенство у рафтингу „Бања Лука Врбас 2019“. Првенство је отворио замјеник градоначелника Срђан Амиџић који је нагласио да за рафтере нема већег спортског изазова од стазе у кањону Врбаса. Он је додао да спортови на води у посљедње вријеме све више добијају на значају и да Бања Лука види рафтинг и као могућност за промоцију својих туристичких потенцијала.

  • Врбас је наш велики спортски и туристички потенцијал. Челници Свјетске рафтинг федерације су нам поново указали повјерење и настојаћемо да утвратимо на најбољи начин. Долази нам 250 рафтера из 10 европских земаља који ће се, уз домаћу екипу, борити за европске медаље на буковима Врбаса – рекао је Амиџић.

Он је подсјетио да је Бања Лука прије 10 година била домаћин Свјетског рафтинг првенства, које је, по свим оцјенама, било најбоље организовано такмичење у историји овог спрота и истакао да постоји могућност да наш град поново, за двије године, буде домаћин свјетске смотре рафтера.

Свечаном отварању првенства, између осталих, присуствовали су и помоћник министра породице, омладине и спорта РС Драган Јаћимовић и предсједник Свјетске рафтинг федерације Џозеф Вилис Џонс.

Такмичења на Врбасу почињу у петак и трају до недјеље. Комплетан распоред такмичења можете погледати ОВДЈЕ.