Хладна пластика на још двије раскрснице

Наредне седмице још двије кружне раскрснице у граду биће обиљежене тзв. „хладном пластиком“, која је дуготрајнија, отпорнија и уочљивија у свим временским условима од обичне боје.

-Након што је протекле године на појединим улицама на подручју града хоризонтална саобраћајна сигнализација умјесто бојом обиљежена хладном пластиком, у наредној седмици ће на исти начин бити обиљежена кружна раскрсница на Малти укључујући пјешачки прелаз на раскрсници улица Триве Амелице – Краља Петра II, као и кружна раскрсница на Источном транзиту код маркета „Ас“ – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

С обзиром на то да се ова врста хоризонталне саобраћајне сигнализације показала као добро рјешење, јер је уочљива током цијелог дана и ноћи, при свим условима освјетљења, а што доприноси повећању безбједности саобраћаја, у наредном периоду ће се настојати оптерећеније саобраћајнице на подручју града обиљежити на овај начин.

Хладна пластика је вишекомпонентни материјал који се користи за трајно обиљежавање хоризонталне саобраћајне сигнализације, односно вијек трајања на коловозу износи минимално 5-6 година, те нема потребе да се сваке године врши поновно обиљежавање хоризонталне сигнализације. Посједује хемијску и физичку отпорност на уља и бензин и отпорна је на со за топљење снијега и леда, а материјали од којих се израђује су еколошки, без присуства тешких метала.

Протекле године на појединим улицама на подручју града хоризонтална саобраћајна сигнализација је умјесто бојом обиљежена хладном пластиком, и то у: Алеји Светог Саве на дијелу од Народног позоришта РС до Гундулићеве улице, кружна раскрсница у Крфској улици, пјешаки прелаз код Венеција моста и бициклистчка трака на коловозу у улици Мајке Југовића.

 Раскрсница у Алеји Светог Саве (Фото архива)

Раскрсница у Алеји Светог Саве (Фото архива)