Наредба о забрани рада угоститељских и пословних објеката 21. септембра

Поводом доласка руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, који ће 21. септембра посјетити Бању Луку, издата је наредба о привременој забрани рада угоститељских и пословних објеката на подручју града Бање Луке. Наредба се односи на петак 21. септембар 2018. године, у времену од 12.00 до 20.00 часова, а списак субјеката који не могу радити у наведеном периоду, можете погледати ОВДЈЕ.

Ова наредба је донесена на захтјев Министарства унутрашњих послова РС, а њено спровођење ће контролисати градско Одјељење комуналне полиције уз асистенцију припадника МУП-а РС.

Поводом посјете високог званичника Руске Федерације, МУП РС је издао саопштење у којем се наводи да ће 21. септембра, у вријеме доласка и одласка руске делегације,  бити забрањено кретање моторним возилима, те ограничено кретање других учесника у саобраћају, укључујући бициклисте и пјешаке, на траси кретања делегације од Међународног аеродрома Бања Лука у Маховљанима до града од 14.00 до 16.00 часова, као и од 18.00 до 19.30 часова. Ова забрана биће на снази и у улицама: Гундулићевој, Олимпијских побједника и у дијелу Улице краља Петра Првог Карађорђевића за вријеме активности Сергеја Лаврова.

Из МУП-а РС додају да ће у петак бити забрањен превоз експлозивних материја, као и саобраћај за теретна возила укупне носивости веће од 7,5 тона на подручју Бање Луке, Лакташа, Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе.

Измјене у саобраћају:

  • аутобуси на линијама приградског и републичког превоза из смјера сјевера, саобраћају само до паркинга „Малта“;
  • аутобуси градског и приградског превоза путника који саобраћају улицама Др Младена Стојановића и Краља Петра I Карађорђевића (до Народног позоришта РС) се преусмјеравају из Улице Триве Амелице у Улицу краља Петра II, Првог крајишког корпуса и даље постојећом трасом.