Награђени најбољи ђаци свих 29 основних школа

Градоначелник Бањe Луке Игор Радојичић, уручио је данас награде најбољим ђацима свих 29 основних школа са подручја града, у оквиру свечаности поводом обиљежавања школске славе – Светог Саве.

У обраћању награђеним ученицима, Радојичић честитао је школску славу и нагласио да Град Бања Лука, традиционално, поводом Светог Саве, награђује ученике бањалучких школа.

– С једне стране ово је награда за оне који су остварили најбоље резултате као и један мали подстицај да наставе тако и у будуће. Да од њих као најбољих у основним школама, сутра добијемо и најбоље средњошколце, студенте, а онда некада и љекаре, инжењере или шта желе да буду – истакао је Радојичић.

Он је подсјетио да је поред редовног стипендирања ученика и студената, Град ове године по први пута додијелио и стипендије најбољим младим спортистима.

– Све су ово неки видови подршке и признања младима ученицима, студентима за постизање што бољих резултата – казао је Радојичић.

Један од награђених ученика је и Јован Бркић из ОШ „Георги Стојков Раковски“, који је нагласио да му је изузетно драго да је добио ову награду.

– Светсаваска награда ми значи пуно јер је то подстерк за мој даљи рад и будуће успјехе – казао је Бркић.

У оквиру светосавских свечаности, најбољи основци добили су симболичне новчане награде од по 150 КМ, те ДВД и књигу под називом „Бојење времена“, аутора Саше Гашића, као и ЦД „Српски просвјетитељи“, који је припремило СПКД „Просвјета“.

Списак награђених ученика можете видјети ОВДЈЕ.

Светосавски бал

Културно умјетничко друштво „Свети Сава“ организоваће четврти Светосавски бал, који ће бити одржан 24. јануара, са почетком у 19 часова, у концертној дворани Банског двора.

– Ове године, поред нашег културно-умјетничког друштва, учествоваће КУД „Чајавец“, КУД „Пискавица“, КУД „Пелагић“ и АНИП „Веселин Маслеша“. Уз културно-умјетничка друштва, на овогодишњем Светосавском балу наступиће и „Паладио стринг квартет”, „Оне три“, Марко Цвијић, Бојан Чикић, Борко Милошевић, Горан Ћетојевић, уз пратњу Народног оркестра КУД „Свети Сава“. Грађани који желе присуствовати Светосавском балу могу преузети позивнице на портирници Банског двора, уз напомену да сви гости морају бити пригодно обучени – кажу у КУД „Свети Сава“.