Награђени најбољи средњошколци

У оквиру традиционалних светосавских свечаности, данас су најуспјешнији бањалучки средњошколци, њих 17, награђени за постигнути школски успјех.

Награде најбољим ученицима уручио је градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да се, између осталог, светосавским свечаностима жели скренути пажња јавности на младе људе и њихове успјехе, у тренутку док у јавном мњењу углавном преовлађују лоше вијести.

– Наша је жеља да и на овај начин нашу младост прикажемо у најљепшем свјетлу.  Град награђује најбоље и жели да вреднује и похвали њихове резултате – рекао је Радојичић. Он је указао да Бања Лука одраније стипендира најбоље средњошколце и студенте, а од ове године и најуспјешније спортистe.

 

Жељка Пијетловић, најбољи ученик Техничке школе, изразила је задовољство што је одабрана за носиоца светосавске награде.

– Ова награда представља подстицај за даље напредовање и школовање које ћу наставити као студент машинског факултета. Град препознаје и пружа пажњу ученицима који оствараују најбоље резултате, али ова награда представља и помоћ у извршавању свакодневних обавеза – рекла је Пијетловић.

Ђорђе Кузмановић, из Средње музичке школе „Владо Милошевић“, навео је да светосавска награда представља велико признање и мотивацију за даље напредовање, те да се на овај начин указује да се учење и предан рад итекако исплате.

Листу награђених средњошколаца погледајте ОВДЈЕ.