Награда за глумце бањалучког Невид театра на фестивалу у Сарајеву

Двојац Дејан Андрић и Марко Дукић, чланови бањалучког Невид театра, освојили су награду за најбољег глумца на 5. Фестивалу дјечије умјетности у Сарајеву, за улоге Штуца и Муца у представи „Чудесни континенти“.

Након одгледаних девет представа, о најбољима у шест категорија, одлучио је стручни жири у саставу: Каћа Дорић – глумица, предсједница жирија, Нусмир Мухаремовић – глумац и Индира Кучук-Соргуч – извршна директорица фестивала.

Ово је прва глумачка награда за Невид театар, а уједно и прва награда за представу “Чудесни континенти”. Ову интерактивну-образовну представу моћи ће погледати и малишани из Бачке Паланке у оквиру такмичарског програма 25. Фестивала еколошког позоришта за децу и младе који ће бити одржан од 22. до 25. августа.

Фестивал је затворен у понедјељак, 06.05. на великој сцени Позоришта младих Сарајево, додјелом награда за најбоља умјетничка остварења у шест категорија и извођењем представе/мјузикла изван конкуренције ЈАГОР, ККД “Ивана Брлић Мажуранић” из Славонског Брода.

 Фото: Невид театар

Фото: Невид театар