Музичка конференција BLEMC 2019. у оквиру „Прољећа у Бањалуци“

У оквиру манифестације „Прољеће у Бањалуци“, 10. и 11. маја у бањалучком Дому омладине биће одржана прва Конференција електронске музике BLEMC 2019.

“Жеља нам је да се у Бањој Луци организиује један атрактиван и занимљив музичко – едукативни догађај, а то је музичка конференција по угледу на конференције у Амстердаму, Лондону или Мајамију. Конференција је културног, умјетничког, едукативног, пословног али и забавног карактера, а додатну јој важност даје чињеница да је сцена електронске музике у свијету, као и у региону у великом успону”, кажу из Удружења ди-џејева Урбан Бит, које је и организатор конференције.

Дневни програм трајаће од 10 до 18 часова, а у оквиру њега биће одржано 12 радионица, панела и дискусија којима је заједничка једна ствар – електронска музика. Улаз на дневне садржаје је бесплатан.

Први дан конференције биће дијелом посвећен и младим снагама са домаће сцене, које ће у оквиру свог панела публици приближити изазове с којима се срећу, као и предности које имају наспрам колега који су почињали неколико деценија прије њих.

Наредног дана, у суботу, 11. маја, програм отвара панел на тему издаваштва и брендирања, а након тога ће Харис Чустовић, специјални гост из Лондона, одржати радионицу на тему “Звук између снимка и секвенце”.

„А како би се прво BLEMC дружење завршило на најбољи могући начин, дружење се наставља на једном од најљепших мјеста у Бањој Луци – тврђави Кастел, и то на великој журци на којој, с обзиром на број учесника, плеса и разноврсности свакако неће недостајати“, поручили су организатори.

Додатне информације можете добити на званичној интернет страници ове конференције: http://banjaluka-music-conference.com/