Мол на Врбасу номинован за престижну европску награду

Бањалучки мол на Врбасу ушао је у ужу конкуренцију за Велику награду Југоисточне Европе из области архитектуре 2019. (Big see architecture award 2019). Осим тога, пројекат је номинован и за најбољи пројекат у категорији “пејзажна архитектура и архитектура урбаног простора”.

Пројекат изградње дрвеног мола на ријеци Врбас, у близини дворане „Обилићево“, реализовао је 2017. године „Small Scale“ тим Истраживачког центра за простор из Бање Луке.

BIG SEE је све популарнија платформа која систематски истражује и открива креативне тимове из Југоисточне Европе који се истичу у начину свог пословања. Окупља 18 држава, са популацијом од око 250 милиона људи.

Други по реду BIG SEE биће одржан 17. априла у Љубљани, као централни дио чувеног међународног фестивала „Биг архитектура“, који се сваке године одржава у Словенији и окупља изванредне раднике из ове области из Југоисточне Европе.

Сви награђени пројекти биће изложени на изложби архитектонских радова BIG SEE и уврштени у BIG SEE извјештај за 2019. На изложби ће бити представљени примјери изврсних архитектонских рјешења 18 држава Југоисточне Европе, у три категорије: архитектура становања, јавна и комерцијална архитектура и пејзажна архитектура и архитектура урбаног простора.

 Дрвени мол (Фото архива)

Дрвени мол (Фото архива)