Међународни филмски фестивал „Ухвати филм – Бања Лука“

Филмски фестивал „Ухвати филм – Бања Лука“ биће одржан 12. и 13. октобра у Музичком павиљону Парка „Петар Кочић“. Свечано отварање фестивала биће одржано 12. октобра, у 18 часова на истој локацији, након чега ће премијерно пред бањалучком публиком бити приказан документарни филм „Сјенке” аутора Аладина Кавгића.

Другог дана фестивала, 13. октобра од 12 часова почиње пројекција домаћих и иностраних филмова на тему инвалидности који мијењају перспективу према лицима са инвалидитетом.

Како су саопштили организатори, осим пројекције домаћих и иностраних филмова, који су освајали награде и на међународним филмским фестивалима, ту је и занимљив пратећи програм: изложба фотографија „Култура и особе са инвалидитетом“, те дебата на истоимену тему коју ће да модерира књижевница Тања Ступар Трифуновић. У 19 часова биће приказан документарни филм „Лица Лафоре“ аутора Дениса Бојића.

Организатор фестивала је Хуманитарна организација „Партнер“. Град Бања Лука је подржао фестивал и налази се у Календару културних манифестација Града Бања Лука за ову годину.