Међународни дан јоге 21. јуна: Пратите активности путем интернета

Амбасада Индије за БиХ обиљежава у недјељу, 21. јуна Међународни дан јоге, а дио активности биће одржан и у Бањој Луци.

Ове године тема Међународног дана јоге јесте „Јога од куће“ и у складу с тим, како су саопштили из Амбасаде – „биће организован читав низ догађаја којима ће се не само поштовати физичка дистанца, него ће се повезати што је више могуће људи у Мађарској и БиХ”.

Између осталих, овај догађај Амбасада Индије организује у сарадњи са еминентним инструкторима јоге из великих градова Мађарске и БиХ (Будимпешта, Сегедин, Дебрецин, Бања Лука, Сарајево, Мостар), из којих ће се укључити “уживо” са програмом.

Програм ће у почети Анкита Суд, инструкторка јоге из Центра за културу “Амрита Схер-Гил” из Будимпеште, која ће вјежбање извести на Тргу хероја у Будимпешти, уз пренос на званичној фејсбук страници Амбасаде Индије: https://www.facebook.com/ICCBudapestHungary

Град Бања Лука ће и ове године подржати обиљежавање Међународног дана јоге на начин да ће „лајв стрим“ стандардизованог протокола јога вјежби из Бање Луке преносити на својој фејсбук страници. Укључење из нашег града планирано је у недјељу, у 12.45 часова.

„Кроз разне дигиталне активности, Амбасада Индије нада се да ће ове године јога доживјети још већу промоцију и да ће се у догађај, онлајн путем, укључити још више људи и на тај начин доживјети јединствено искуство вјежбања јоге, те допринијети успјеху овог значајног међународног догађаја“, закључено је у саопштењу из Амбасаде Индије.