„Марш бесмртног пука“ 9. маја

У организацији Владе Републике Српске-Одбора за његовање традиције ослободилачких ратова и уз помоћ градских и општинских одбора СУБНОР-а, 9. маја, са почетком у 11.00 часова, пригодним културно-умјетничким програмом и полагањем вијенаца, биће обиљежен Дан побједе над фашизмом.

Централно обиљежавање овог догађаја биће организовано у Бањој Луци, а почеће формирањем колоне од 10.30 до 11.00 часова, која ће се кретати од Парка „Петар Кочић“ до Трга палих бораца („Марш бесмртног пука“), гдје ће бити одржан остали дио програма.

Овај „марш“ у којем  ће учесници у колони носити увећане слике учесника Другог свјетског рата, заставе ратних јединица из НОР-а, транспаренте са пригодним порукам и слично, ће представљати марш подсјећања на погинуле војнике и цивиле из НОР-а, који су дали своје животе у борби против фашизма.

Са циљем обезбјеђења што веће присутности и одавања почасти свим погинулим борцима и цивилима у Народно-ослободилачком рату 1941-1945.године, из градског СУБНОР-а апелују на све, који то желе, да им се придруже на овој манифестацији.

Сви заинтересовани, за детаљнија обавјештења могу се обратити у Градски одбор СУБНОР-а Бања Лука, на телефон/факс број: 051/211-985, 051/211-933.

Иначе, „Бесмртни пук“ је међународна друштвена акција која је почела 2011. године у градовима Русије током обиљежавања Дана побједе – 9. маја.

У Републици Српској 9. мај је републички празник и нерадни дан.