Ликовни радови бањалучких основаца на такмичењу у Лавову

У оквиру сарадње Бање Луке и града партнера Лавова, ученици бањалучких основних школа учествоваће на међународном такмичењу у цртању за дјецу, које организује тај украјински град.

Како истичу у градском Одсјеку за регионалну и међународну сарадњу и протокол градоначелника – у тежњи да се сарадња украјинског града партнера Лавова и Бање Луке настави и у времену оптерећеном здравственим изазовима на глобалном нивоу, Град Лавов организује међународно такмичење у цртању за дјецу, у којем учествују ученици из Лавова и његових градова партнера.

Тема такмичења је „Мој идеални град“, а циљ је да се кроз призму дјечије маште прикажу различити градови свијета, како би се боље разумјели њихова култура и јединственост.

У Лавов из Бање Луке путују три рада, и то:  рад Лане Соломун (VII б) из ОШ „Јован Дучић“, Теодоре Тркуље (IX 3) из ОШ „Станко Ракита“ и Милице Тркуље (VIII 1) из ОШ „Ђура Јакшић“.

Изложба свих пристиглих радова биће постављена у згради градске управе Лавова.

-Нашим малим суграђанима и њиховим наставницима захваљујемо на труду и креативности које су уложили, како би на најбољи могући начин представили наш град у Лавову – поручују из Одсјека за регионалну и међународну сарадњу и протокол градоначелника.

 Рад Милице Тркуље

Рад Милице Тркуље

 Рад Теодоре Тркуље

Рад Теодоре Тркуље

 Рад Лане Соломун

Рад Лане Соломун