ЛЕД расвјета на путу за Бањ брдо

Постојећа расвјета на путу за Бањ брду биће замијењена ЛЕД расвјетом. У оквиру припрема за реконструкцију расвјете на овој дионици, тачније у Улици пут бањалучког одреда, надлежно Одјељење за комуналне послове расписало је јавну набавку за избор извођача радова.

Како су навели у одјељењу, процијењена вриједност овог посла износи 40.000 КМ.

Иначе, како су нагласили из овог одјељења, у току је израда Студије изводљивости преласка постојеће на ЛЕД расвјету у граду Бањој Луци из донације Европске банке за обнову и развој, која плаћа консултанте за израду тог документа.

Како је планирано, постављање енергетски ефикасније ЛЕД технологије за почетак ће бити ограничено на неколико улица, како би се видјели ефекти.

Када је ријеч о издвајањима из градског буџета, за нову расвјету и реконструкцију постојеће ове године планирано је укупно 130.000 КМ.

Тендери за избор извођача су већ припремљени и ових дана се очекује објављивање за изградњу јавне расвјете у огранцима улица: Новака Пивашевића, Ненада Костића, Косте Војиновића, Војводе Уроша Дреновића, Пријечани, Купрешка и Првог крајишког пролетерског батаљона.

Средства су предвиђена и за ново освјетљење на сеоском подручју, па се ових данас очекује и расписивање јавне набавке за градњу расвјете на подручју мјесних заједница: Борковићи, Бронзани Мајдан, Голеши, Пискавица, Поткозарје и Сарачица.

Надлежно одјељење ове године планира да набави и систем за надзор и управљање јавном расвјетом, који ће да смањи трошкове потрошње електричне енергије и одржавања. Вриједност овог система процјењује се на око 60.000 КМ.