Лауш: Расписан тендер за изградњу објекта мјесне заједнице и полицијске станице

Град Бања Лука расписао је јавну набавку за избор извођача радова за за изградњу новог административног објекта  у насељу Лауш, у којем ће бити смјештене мјесна заједница и полицијска станица.

Тиме почиње реализација још једног великог пројекта, овај пут у сарадњи Градске управе и Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Процијењена вриједност пројекта је нешто више од 800.000 КМ, а заинтересовани понуђачи могу доставити понуде до 14. новембра.

Како је предвиђено пројектом, будући објекат, који ће се налазити на углу Карађорђеве и Улице Јована Рашковића на почетку Лауша, биће површине 1.112 квадратних метара.

Осим канцеларија за рад мјесне заједнице, овај објекат ће имати друштвену салу са око 150 мјеста, чиме ће бити ријешен вишедеценијски проблем са реализацијом друштвених активности на подручју једног од најмногољудијих бањалучких насеља.

Како су истакли у надлежном Одјељењу за комуналне послове, изградњом овог објекта, по први пут мјесна заједница и полицијска станица неће више бити смјештени у туђим просторима, што је сада случај.

Такође, у новој згради моћи ће да се организују разни друштвени садржаји, што до сада није било могуће извести због недостатка адекватних просторија.

Ускоро, слиједи сличан посао и на Петрићевцу, гдје је планирана градња вишенамјенског објекта, у којем ће бити смјештени амбуланта породичне медицине, дјечији вртић и мјесна заједница. Према плану ресорног одјељења, прва фаза реализације овог пројекта, која подразумијева градњу амбуланте, започеће до краја ове године, а накнадно и наредне фазе односно градња вртића и објекта мјесне заједнице.

Када је ријеч о градњи објеката друштвеног садржаја, тај пројекат је интензивиран од прошле године када су и обновљени домови у Дебељацима и Драгочају, те изграђен нови објекат у Љубачеву.

-У току су ови радови у Крминима, гдје је планирано да до краја године буде завршен објекат. Планирано је да идуће године буде у потпуности опремљен и предан на употребу мјештанима – закључили су из одјељења.