Лазарево: Малишани добили ново мјесто за игру

Малишани из Лазарева добили су ново дјечије игралиште, које се налази у близини Основне школе „Иван Горан Kовачић“.

Ово је већ 26. игралиште које је саграђено у посљедње четири године у Бањој Луци, а друго у Лазареву (раније изграђено код ОШ „Борисав Станковић“).

Градњу игралишта заједнички су финансирали Републички секретаријат за расељена лица и миграције и Град Бања Лука.

-Ово је одлична локација за дјечије игралиште, једно природно мјесто гдје се људи окупљају, с обзиром на то да је у близини школа, црква, теретана у природи и фудбалско игралиште. Иначе, у ове протекле четири године настојали смо да у многим градским насељима оплеменимо просторе и дамо дјеци нове садржаје – нагласио је градоначелник Игор Радојичић, који је вечерас обишао ово игралиште.

Kада је ријеч о Лазареву, градоначелник је навео да је сљедећи велики пројекат који ће бити окончан – вртић “Kолибри”, његова друга фаза, у који ће моћи да се смјести 170 дјеце.

В.д. директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Марко Аћић, казао је да га радује што је успјешно завршен овај заједнички пројекат, значајан за мјештане Лазарева.

-Овдје у овом насељу живи и велики број лица из категорије интерно расељених лица, али и дио Срба који су избјегли из Хрватске. Вјерујем да ће ово игралиште послужити комплетирању слике овог насеља и омогућити дјеци лијепо дјетињство – навео је Аћић.