Лазарево: Градња водовода у двије улице

У оквиру великог пројекта “Вода 1”, данас су отворени радови на изградње нове водоводне мреже у двије улице у Лазареву. У оквиру овог пројекта, у овој години биће изграђено 56 километара нове водоводне и канализационе мреже на ширем градском и сеоском подручју.

У Лазареву, нова водоводна мреже се гради у Кајмакчаланској улици и два крака Шумадијске улице.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је данас обишао радове, изразио је очекивање да ће водовод у Лазареву бити брзо завршен.

– Становници овог дијела Лазарева ће сада имати стабилно снабдијевање водом са прикључком на градски водовод – рекао је Радојичић.

Вриједност радова на овој локацији износи 50.000 КМ, а извођач комплетног пројекта “Вода 1” је бањалучка компанија “Хидрокоп“.

Истовремено, у оквиру пројекта “Вода 1” „, ради се и велики резервоар у  насељу Чесма а наредних дана почеће градња и секундарне мреже. Реализацијом овог пројекта биће обезбијеђена вода из градског водовода за више од 2.000 домаћинстава на различитим крајевима Бањалуке, односно до 10.000 становника.

Предсједник актива пензионера у насељу Лазарево Драго Поповић захвалио је градоначелнику и Градској управи на реализацији овог пројекта.

-Оваквим улагањима у наш град, градска и приградска насеља су диословно препоређена – казао је Поповић.