Култура у предграђу: Представе за дјецу у Дебељацима, Верићима, Драгочају и Љубачеву

Луткарском представом „Црвенкапа“ Дјечијег позоришта Републике Српске, која ће бити играна данас (уторак, 5. фебруар) у 11.00 и 13.00 часова у друштвеном дому у Дебељацима, почеће реализација пројекта децентрализације позоришне умјетности за дјецу на територији Бање Луке.

Дјечије позориште Републике Српске наредних дана гостоваће и у друштвеним домовима других приградских и сеоских насеља – Драгочају, Верићима и Љубачеву.

– Интерактивне представе Дјечијег позоришта идеалне су за едукацију дјеце и упознавање нове публике са позориштем јер се у њима, кроз интеракцију са глумцима, ангажује и публика, те њихова до тада пасивна улога посматрача поприма нову, активну димензију и захтијева потпуни ангажман – интелектуални и физички, емотивни и духовни – кажу у Дјечијем позориштеу РС.

Како је планирано, за почетак ће у приградским насељима бити одиграно осам представа, по двије у сваком од наведених друштвених домова, додају из Дјечијег позоришта Републике Српске.

У друштвеном дому у Љубачеву дјеца ће моћи видјети представу „Црвенкапа“ у четвртак 7. фебруара, дан касније представа ће бити играна у друштвеном дому у Верићима, док ће у Драгочају представа бити изведена у марту ове године. Термини представа у свим насељима су у 11.00 и 13.00 часова.

Град Бања Лука је подржао овај пројекат путем јавног позива.