Кружни ток код „Делте“ до 15. марта

Изградња кружног тога код тржног центра „Делта планет“ улази у финиш и према најавама из предузећа „Нискоградња“, радови би требало да буду завршени до 15. марта. Упоредо са изградњом кружног тока завршава се и модернизација оближње саобраћајнице у Улици Франa Супила, у насељу иза „Делте“, као и изградња потпуно нове дионице из правца Улице oлимпијских побједника.

– Данас завршавамо комплетно асфалтирање ових улица, а паралелно с тим, биће постављена и јавна расвјета. Када је у питању кружни ток, сутра ћемо почети постављање завршног слоја асфалта на три саобраћајне траке као и на самом кружног току. Радимо и на постављању расвјете и сигнализације, а при крају су и груби радови на потходнику за пролазк пјешака – истичу из „Нискоградње“, извођача радова на овом великом саобраћајном чворишту.

Захваљујући реконструкцији овог чвроришта, становници насељa на Бањалучком пољу добиће знатно боље услове за живот. Дотрајалу саобраћајницу у Улици Франа Супила замијениће модерна саобраћајница ширине 8,5 метара, уз обостране пјешачке стазе од по један и по метар. Уз нову саобраћајницу, ово насеље добило је и осталу инфраструкутру – водовод, оборинску, фекалну и кабловску канализацију, као и нову јавну расвјету.

Бранко Савић, један од мјештана и и покретач иницијативе за уређење ове улице, истиче да ће реконструкцијом саобраћајнице у Улици Франа Супила услови за живот у овом насељу бити знатно побољшани, пошто ће бити омогућена знатно боља комуникацију са центром града.

  • Надамо се да ће добра комуникација са Градском управом бити настављена, а један од наших приоритета је изградња насипа у насељу како бисмо били заштићени од поплава – рекао је Савић.
 Фото: Делта

Фото: Делта

Са друге стране, ово насеље ће са остатком града бити повезано још једном новом улицом – новом саобраћајнице из правца Улице олимпијских побједника па до споја Улицом Фране Супила. Нова улица широка је 10,5 метара, тротоари два метра, а биће засађен и нови дрворед.

– Изградња ове саобраћајнице много ће значити за становнике овог дијела Борика. Од посебног значаја је и то што ћемо изградњом новог саобраћајног чворишта код „Делте“ добити повезницу и излаз на централну саобраћајницу на Булевар Српске војске – нагласио је Драго Драгић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Борик 2.