„Крајишка кућа“ ускоро у Требињу

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, са сарадницима,  боравио је данас у радној посјети Требињу. Након састанка са својим требињским колегом Мирком Ћурићем, саопштено је да је на састанку представљен пројекат Требиња за градњу зграде за младе брачне парове, а договорено је и отварање „Крајишке куће“ у овом граду на југу Српске, након што је „Херцеговачка кућа“ недавно почела да ради у Бањој Луци.

Радојичић је након састанка рекао да је ово наставак успјешне сарадње између два града

  • У центру Бање Луке отворена је „Херцеговачка кућа“ која лијепо ради и сада тамо имамо мирисе и укусе југа. Дискутовали смо и о мјерама наталитетне политике односно шта све субвенцијама можемо подстаћи када је ријеч о дјеци, ђацима и породицама, а Бања Лука ће свакако размотрити градњу станова за младе брачне парове по угледу на Требиње – истакао је Радојичић.

Мирко Ћурић је данашњи састанак оцијенио веома успјешним те нагласио да је у размјени идеја на првом мјесту препознато да младе људе треба задржати у нашим градовима.

  • Разговарали смо на који начин то спровести у дјело. Друга тема је била отварање „Крајишке куће“ у Требињу, али и како заједнички можемо дјеловати и пласирати наше производе ван граница наше земље – закључио је Ћурић.