Километар расвјете у пет улица

Нову расвјету ове седмице добили су становници више улица на подручју града.

Према подацима Одјељења за комуналне послове, ново освјетљење урађено је у дијелу улица: Тешана Подруговића, Приштинске, III куљанске, VII куљанске и XII куљанске улице.

У ових пет улица, како су навели, укупно је урађено око километар нове расвјете.

Недавно је и на више локација у горњем дијелу Старчевице, постојећа јавна расвјета замијењена лед технологијом. Ријеч је о улицама: Јована Јанчића, Огњена Прице, Косовке дјевојке и Рајка Боснића, у којима је 130 натријумових свјетиљки замијењено лед расвјетом, чиме ће се остварити значајне уштеде у градском буџету. План је да током године лед расвјета буде уграђена и у Ади и Обилићеву, те настави наредне године на подручју Кочићевог вијенца, Побрђа, Лауша I и II, Петрићевца, Мотика, Дракулића, Шарговца и Залужана.

Када је ријеч о изградњи расвјете у овој години, планирано је ново освјетљење и у улицама: Деспота Стефана Лазаревића, Петра Пеције, Косте Војиновића, Српских устаника огранак, Београдскоја код школе, Краља Александра Карађорђевића, Краља Алфонса XIII, затим у Пријечанима, Залужанима, Шарговцу, Ђурђевића пут , на Дракулићу и Лаушу.

На сеоском подручју планирана је изградња расвјете у мјесним заједницама: Бронзани Мајдан, Чокорска поља, Пискавица, Поткозарје, Борковићи, Кола, Мотике, Стричићи, Голеши, Сарачица, Рекавица, Верићи, Крупа на Врбасу и у Љубачеву.