Канализација за Аду и горњи дио Старчевице

У оквиру ширења канализационе мреже на подручју града, за наредну годину планирана је градња канализације у насељу Ада, између улица Дујка Комљеновића и Вида Њежића.

Такође, планиран је и наставак радова односно друга фаза градње фекалне канализације у Тузланској улици у горњој зони Старчевице.

-За оба пројекта урађени су урбанистичко-технички услови и у току је процеруда јавне набавке за израду пројектне документације – казали су из Одјељења за комуналне послове.

У Тузланској улици је рађено на проширењу канализационе мреже и током ове године, за шта је из буџета издвојено око 60.000 КМ.

И у рубним подручјима Старчевице, у дијеловима улица Слободана Дубочанина и Косте Јарића, изграђено је око километар канализационе мреже, што је био један од највећих овогодишњих пројеката у области градње канализације.

За ове радове је утрошено око 200.000 КМ, а у још једном огранку Улице Косте Јарића у току је градња фекалне канлизације у дужини од 350 метара.

Сумирајући остале овогодишње радове изведене у циљу повећања доступности канализационе мреже за становнике на ширем градском подручју, из одјељења су истакли и завршетак радова у Улици Франа Супила у насељу Борику.

Успјешно је окончан и проблем излијевања оборинских вода у Приштинској улици у насељу Дервиши, гдје је у дијелу те улице изграђена оборинска канализација. За овај заједнички пројекат Града и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске издвојено је 140.000 КМ.

Како су нагласили из ресорног одјељења – за ову годину у плану је био и велики пројекат доградње система оборинске канализације у Карађорђевој улици на Лаушу, за који је у току поновљени поступак јавне набавке за избор извођача радова.