ИЦБЛ: Нуде бесплатне пословне просторе за нове идеје

Власници новооснованих фирми, које желе да даље развијају своје пословне идеје, у прилици су да потпуно бесплатно добију на кориштење атрактиван пословни простор у Бањој Луци, уз осигурану помоћ за развој бизниса, саопштено је из градског Иновационог центра Бања Лука (ИЦБЛ).

Уз помоћ Града Бање Луке, ИЦБЛ је објавио нови јавни позив за пријаве за улазак у њихов пословни инкубатор, из којег су, у годинама иза нас, већ потекле многе, сад већ познате високотехнолошке фирме.

Директор ИЦБЛ-а Драго Гверић, истиче да је позив намијењен свима који су оријентисани ка развоју својих пословних идеја, а ИЦБЛ им нуди продуктивно окружење за позиционирање свог посла, уз могућност континуираног раста и развоја.

– Позив је намијењен појединцима или тимовима који су регистровали предузеће у претходних шест мјесеци или који тек планирају да региструју предузеће. Уласком у пословни инкубатор, предузећа добијају бесплатан канцеларијски простор (плаћају се само режијски трошкови), бесплатну савјетодавну подршку у процесу развоја пословања, приступ догађајима, семинарима, радионицама које организују ИЦБЛ и наши партнери, могућност умрежавања са потенцијалним клијентима, партнерима и инвеститорима, те заједничку реализацију активности за које сматрају да могу допринијети изградњи и јачању наше стартуп заједнице – наводи Гверић.

У ИЦБЛ додају да се приликом одабира појединаца или тимова за улазак у пословни инкубатор, руководе  принципима: иновативности, знања, потенцијала за раст са капацитетом за стварање нових радних мјеста, тржишне орјентисаности са потенцијалом за ширење посла на међународном нивоу, те економске и финансијске изводљивости.

У посљедњих осам година, откако је град Бања Лука, у сарадњи са партнерима, основао ИЦБЛ, реализовано је више од 200 пословних идеја и подржан рад више од 80 тимова. Уз њихову помоћ, настало је више од 40 нових компанија, углавном оних који се односе на нове технологије, у којим данас ради више од 270 запослених.

У настојању да додатно потпомогне развој нових, тзв. стартап бизниса, Град Бања Лука је прије више од годину дана ИЦБЛ-у додијелио још три нова пословна простора, који се користе искључиво за развој нових бизниса. Најновији пословни инкубатор ће бити смјештен на локацији у Улици Југ Богдана која би требало да буде отворена крајем фебруара ове године.

Комплетан јавни позив који је отворен до 15. фебруара 2019. године и пријавни образац, можете преузети ОВДЈЕ.