Искључна трака за мање гужве кроз Залужане

У циљу растерећења саобраћаја на тзв. старој градишкој цести почела је изградња споја магистралног пута Бања Лука – Градишка и Улице Ненада Костића у Залужанима.

-У питању је још један заједнички пројекат Града и предузећа „Путеви РС“ који има за циљ да растерети саобраћај на старој градишкој цести, и то од Лазарева, Залужана па све до Трна – истакао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Град је израдио техничку документацију, а предузеће „Путеви РС“  је задужено за реализацију овог пројекта којим је предвиђена изградња искључне саобраћајне траке са магистралног пута у Залужанима према Основној школи „Јован Дучић“, гледано из правца града и даље Улицом Ненада Костића према старој градишкој цести.

Изградњу овог саобраћајног споја поздрављају и у Савјету МЗ Залужани, гдје истичу да је ово још један од пројеката који су посљедњих година урађени на побољшању услова живота мјештана овог насеља.

-Овај нови спој ће значити пуно не само за нас мјештане Залужана, Куљана као и Трна него и за све оне који требају неким послом доћи у наша насеља, а самим тим ће бити смањен број возила и гужве на главној цести – истиче члан Савјета МЗ Радивоје Шушњар.