Имена најбољих спортиста биће позната 18. фебруара

Свечана манифестација избора најбољих спортиста и спортских организација са подручја града биће одржана 18. фебруара у спортској дворани „Борик“, најављено је из Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

– На јавни позив укупно је пристигло 39 приједлога у укупно осам категорија, које су обухваћене избором. Поред тога, Савјет за младе и спорт, на приједлог жирија, може додијелити специјалне награде појединцима или спортским организацијама који су остварили значајне резултате, а који нису обухваћени предвиђеним категоријама – рекао је начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац.

Он је додао да ће најбоље спортисте бирати стручни жири, који чине чланови Савјета за младе и спорт, спортски новинари, спортски радници и најбољи проглашени спортисти у мушкој и женској конкуренцији у 2017. години.

Према његовим ријечима, најбољи спортисти ће бити бирани у појединачној и екипној мушкој и женској сениорској конкуренцији, затим најталентованији спортисти у обје конкуренције, те најбољи такмичари у спортовима за лица са инвалидитетом. Овај избор, такође, подразумијева избор најбоље спортске манифестације.

Стручни жири ће пристигле приједлоге размотрити на сједници, најављеној за 5. фебруар.

 

 Фото: архива

Фото: архива