Издвојено из Грађанске патроле: Више пријава за неуређена дворишта

Путем мобилне апликације „Грађанска патрола“, у протеклих седам дана највише пријава је стигло за запуштена приватна дворишта и парцеле на којима је примијећена амброзија.

Тако су се грађани из Улице Браће и сестара Ољача, Билећке и Улице Пут српских бранилаца жалили да у њиховом сусједству постоје запуштена дворишта.

У оваквим случајевима када је ријеч је о неуређеним приватним двориштима, комунална полиција опомиње власнике да уреде своја дворишта, а уколико се накнадном контролом утврди да власник није поступио по наложеним мјерама, издаје се прекршајни налог.

Посебан проблем код оваквих контрола, представљају дворишта без власника или корисника и дворишта, чији власници или корисници тренутно нису доступни.

Током прошле седмице, Бањалучани су путем „Грађанске патроле“, пријављивали и случајеве осушених стабала у градским дрворедима, и то у Улици Анђе Кнежевић, за шта су надлежне градске службе издале налог извођачу за уклањање који ће овај посао обавити до краја текуће седмице.

Грађани су пријавили и локације у насељу Старчевица које је потребно покосити, а из надлежног Одјељења за комуналне послове истичу да је кошење по трећи пут у том насељу планирано за почетак августа.

 Фото илустрација

Фото илустрација