Идућег мјесеца тендери за пет највећих пројеката

Јавне набавке за реализацију пет капиталних инвестиција од посебног значаја за Бањалуку биће покренуте током идућег мјесеца, након што градски парламент одобри предложени план за финансирање ових пројеката, саопштено је на данашњој сједници градског Тима за капиталне инвестиције.

На приједлог Одјељења за финансије, Скупштина града би на сједници, која се очекује 21. фебруара, требала донијети одлуку о емисији градских обвезница у износу до 6 милиона КМ са предвиђеним роком доспјећа од седам година. Тим новцем биће финансирани сљедећи пројекти: изградња Зеленог моста са приступним саобраћајницама, пута за Мотике, изградња Источног транзита (од Крфске улице до Улице Гаврила Принципа), наставак изградње водоводног система „Црно врело“, те изградња спортске дворане на мјесту некадашњег Шопинг центра.

Према утврђеном плану, надлежна градска одјељења расписаће тендере за реализацију ових пројеката половином идућег мјесеца, на основу раније припремљених пројеката. Ради се о пет инвестиција које су, приликом планирања овогодишњег буџета, предвиђене за екстерно финансирање.