Зоран Талић на конференцији “Дуално образовање, знање за будућност” у Београду

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић, на позив домаћина, учествовао је данас на конференцији о дуалном образовању у Београду које се одржава у организацији Привредне коморе Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије а под покровитељством предсједника Републике Србије Александра Вучића.

-У данашњем времену промјене се веома брзо дешавају на тржишту рада, те се образовање налази под притиском велике количине информација због чега је важно да се образовни систем прилагоди тим околностима. Увођење националног модела дуалног и предузетничког образовања је од изузетног значаја, јер уколико желимо да се развијамо у добром правцу, важно је да имамо добро планирање и добре пројекције за потребе тржишта рада – рекао је Талић.

Конференцији  су присуствовали предсједник Србије Александар Вучић, министар просвјете Србије Младен Шарчевић, Марко Чадеж, предсједник привредне коморе Србије, Урсула Ренолд шеф одјељења за истраживање образовних система при Федералном институту за технологију у Цириху, те бројни представници академске и привредне заједнице Србије.