Значајни радови у Залужанима: Гради се тротоар и оборинска канализација

У Улици Пут српских бранилаца, у центру Залужана, данас је почела изградња тротоара са бициклистичком стазом и оборинске канализације, за шта је Град издвојио око 200.000 КМ.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова, казао је да је управо градња тротоара била приоритет становника са овог подручја.

-Као главни проблем истицали су потребу изградње тротоара, прије свега због дјеце али и осталих који иду овом веома фреквентном саобраћајницом. Радимо у двије фазе, од којих је прва почела данас, и то изградња пјешачке и бициклистичке стазе  у дужини од 250 метара и оборинске канализације обострано у дужини од 350 метара – казао је Радојичић.

Он је нагласио да ће се на предстојећој сједници Скупштине Града наћи и приједлог за одобрење одлуке за повлачење раније одобрених средстава од заштите од поплава и преусмјеравање преко 600.000 КМ у наставак овог посла у Залужанима.

-Тим средствима могли бисмо изградити преко километар тротоара, тако да бисмо овдје имали знатно другачију слику, и што се тиче одводње канализације и тротоара и тиме могућност да се уз главну саобраћајницу нормално односно безбједно креће – нагласио је градоначелник Радојичић.

Ове године, на овом подручју улагаће се и у водовод у Куљанима и у путеве.

Предсједник Савјета МЗ Залужани Радивој Шушњар, истакао је значај овог посла за становнике Залужана и Куљана.